Finále poháru SEDLIŠTĚ x SK AMI 2:1 (po penaltových kopek)

23.04.2010 08:33

Zápis finálového utkání Sedliště x SK AMI   2:1 ( na penaltové kopy)

Na finálový zápas jsme nastoupili v plné sestavě, nastoupil i uzdravený Michal Javůrek.

Sestava:

V brance: Josef Macek

Obrana: Balcar Milan, Pavel Škeřík, Chaloupka Luboš, Pirkl Pavel, Tomáš Pikna

Útočníci: Vomočil Tomáš, Pechanec Lukáš, Novák Pavel ml., Jančařík Petr, Michal Javůrek, Lukáš Gregor, Tomáš Gregor

Branky:  Pavel Pirkl (základní část) + Novák Pavel ml., Pavel Pirkl, Lukáš Pechanec ( penaltové kopy)

Fotogalerii z utkání naleznete zde: Fotoalbum Jarní pohár 2010

Průběh Zápasu:

Před finálovým utkáník se sehrál zápas o třetí místo, který vyhrál celek SOKOL TOKYJO (3.místo v poháru) nad celkem SLAVOJ AHOJ (4.místo v poháru). Zde najdete kompletní výsledky všech zápasů poháru: Výsledky XII ročníku Jarního poháru města Litomyšle
Na finálové utkání bylo krásné slunečné počasí a náš tým v plné sestavě před zápasem absolvoval ještě krátké focení (fotky zde budou zveřejněny), po kterém už se nabuzený pustil do finálového zápasu. Obě mužstva začali zápas hlavně ze zajištěné obrany což nepřineslo žádné vážné šance v prvním poločase, protože přes většinou 5tici bránících hráču se ani jeden z útoků nedokázal dostat do slibné střelecké pozice a tak se po bojovném průběhu rozešli celky v poločase za stavu 0:0. Jelikož v našem týmu bylo hodně hráčů do útoku a tím bylo těžké v první polovině dostat všechny útočící hráče do tempa, na druhý poločas jsme na většinu hry stáhly útočnou hru jen na 5 útočníku ( Vomočil, Pechanec, Novák, Jančařík, Javůrek). Ve druhém poločase jsme na soupeře tvrdě nastoupili a hned od první minuty druhého poločasu jsme až hluboko na polovině soupeře rozbíjeli jejich rozehru což přineslo tížené ovoce, když Jančařík a Novák napadají oba obránce hned u branky soupeře a jeden z obránců v nouzy náhrává zpět na gólmana, kterého z druhé vlny skvěle dorazí Pavel Pirkl a využije jeho zaváhání v rozehře a vstřeluje první gól finálového zápasu 1:0. Po tomto gólu jsme i nadále tlačili na soupeře a drželi ho pod tlakem což se nám bohužel 8minut před koncem vymstilo když v tlaku na branku soupeře nepřesně rozehrává Vomočil zpět na nabíhajícího Pirkla, který náhrávku nezachytí a soupeř se ihned řítí do protiútoku ve dvou na osamoceného Balcara, útočníky soupeře ještě stíhá Pirkl ale ani on nedokázal zabránit pěkné kombinici soupeře, který srovnal skóre na 1:1. Po tom se ještě dostal do 100% šance střídající Lukáš Gregor, když přesný centr z pravé strany, který prošel branovištěm nedokázal usměrnit do prázdné branky. V dobré střelecké pozici se ocitl i Pirkl když si naběhl na rohový kop Vomočila a tvrdou střeleou z voleje jen těsně přestřeluje branku. V druhé polovině měl náš tým herní převahu a tlačil na soupeře, avšak jednou chybou nechal soupeře srovnat a již nedokázal proměnit své šance a tak zápas skončil 1:1 po základní části a muselo se znovu rozhodnout na penaltové kopy.

Penaltové kopy:

Kopou se tři kopy a po té náhlá smrt.

Losování vyhrál kapitán Vomočil a volí první střelu na soupeře.

1. kop soupeře - Macek netrefuje stranu a soupeř vede 0:1.

1. Novák Pavel ml. - přesnou střelou spolehlivě střílí branku a srovnává 1:1.

2. kop soupeře - Macek si šáhne na míč ale bohužel nechytá tvrdou střelu a sopeř vede 2:1

2. Vomočil - tvrdou střelou pozemi míjí těsně levou tyč branky a soupeř stále vede 2:1

3. kop soupeře - (teď musí Macek chytit jinak je s námi ámen) - naštěstí Macek vytahuje fantastický zákrok a vytáhne tvrdou střelu na tyč od které se odráží míč pryč a naše šance stále žije 2:1.

3. Pavel Pirkl - (musí vstřelit branku jinak soupeř vyhraje) - stříli tvrdou střelu k pravé tyči, avšak brankař soupeře vyběhl ještě před zahájením kopu a tím stihne střelu tečovat a vychýlit mimo branku (našim hráčům zatrnulo), ale ducha přítomný rozhodčí vše viděl a toto nedovolené předčasné vyběhnutí brankáře neuznává a Pavel Pirkl svůj kop musí opakovat - napodruhé již Pirkl nedal gólmanovy šanci a nekompromisní dělovkou pod horní tyčku srovnává skóre na 2:2.

začíná náhlá smrt a již nemůžou jít hráči, kteří už kopaly.

4. kop soupeře - hráč soupeře netrefuje branku a tak stav zůstává stále 2:2.

4. Milan Balcar (může rozhodnout finále ) - nedůraznou střelou nastřeluje brankáře přesně u prostřed branky stále 2:2.

5. kop soupeře - Macek vytahuje jeden ze svých neuvěřitelných zákroků a dává na naše kopačky dalšího "žolíka" 2:2.

5. Lukáš Pechanec (může rozhodnout finále ) - svůj penaltový kop v pondělním zápase proti FLA FLA neproměnil a tak nastupuje na svou penaltu trochu nejistě. O minutu později už nenechává nikoho váhat a nechytatelnou dělovkou přesně k levé tyčce posílá náš celek k historicky prvnímu vítězství v litomyšlském Poháru!!!

V zápětí se na Pechance již sesipe celý tým a raduje se ze zasloužené výhry v poháru, když ho nedokázalo za celý pohár porazit ani jedno mužstvo a tak pohár skončil právem v rukou jediného neporaženého celku!

Na účet pořadatelů můsíme zmínit, že putovní pohár nám nebyl do rukou předán, protože se nevrátil od posledního vítěze SOKOL TOKYJO a pořadatelé nedokázali pohár zajistit na předání finále a tak kapitán našeho týmu Tomáš Vomočil převzal jen peněžitou odměnu.

Chci poděkovat všem hráčům za dobré bojovné výkony v celém poháru, díky kterým jsme došli až k vítěznému finálovému zápasu! Doufám, že ve stejném nasazení budeme pokračovat i v jarní části druhé ligy a dokážeme prodat naši formu v postup do 1.ligy do které právem patříme!

Autor článku Tomáš Vomočil   

 

Zpět