Čtvrtfinálový zápas: SEDLIŠTĚ x FLA FLA

19.04.2010 21:06

Zápis čtvrtfinálového utkání Sedliště x FLA FLA   2:1 ( na pokutové kopy)

Na zápas chyběl stále nemocný Michal Javůrek, zraněný Tomáš Gregor, a Lukáš Gregor se nedostal do hry protože byl darovat krev a nasazení zápasu to nedovolilo. Sestavu posílil navrátilec Tomáš Pikna

Sestava:

V brance: Josef Macek

Obrana: Balcar, Chaloupka Luboš, Pirkl Pavel, Škeřík Pavel, Tomáš Pikna

Útočníci: Vomočil, Pechanec, Novák Pavel ml., Jančařík

Branky: Pechanec (základní část) + Vomočil a Balcar (penaltové kopy)

Průběh Zápasu:

Poslední čtvrtfinálový zápas zakončil tým Sedlišť penaltovými kopy, stejně jako předchozí tři čtvrtfinálové utkání. Náš tým nastoupil proti silnému soupeři FLA FLA, který hrál včele se Zdendou Lorencem "Houska" a Tondou Zvěřinou z týmu Janova. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a během prvních 5 minut jsme si rychlou spoluprací Vomočil+Pechanec vytvořili dvě slibné střelecké pozice, které jsme díky nerovnému terénu nedokázali usměrnit na branku soupeře. Celý zápas byl dost vyhecovaný a plný osobních soubojů. Oba týmy hráli zodpovědně dozadu, takže bylo těžké vytvořit si dobrou střeleckou pozici pro aby celky. Asi v polovině prvního poločasu soupeř využil drobné chyby našeho týmu a dokázal otevřít skóre čtvrtfinálového zápasu 0:1. Od tohoto momentu začal být zápas ještě více napjatý a náš celek se začal tlačit na branku soupeře, tak aby srovnal. Do konce prvního poločasu jsme si vytvořili ještě jednu stoprocentní šanci, kdy po rychlé kombinaci na středu hřiště se doslat k míči Pavel Novák ml. a individuální akcí po pravé straně se dostal až k rohovému praporku soupeře kde přesným stříleným centrem půl metru nad zemí krásně nachází nabíhajícího Pavla Pirkla, který bohužel nedokázal v pádu míč usměrnit do odkryté branky a neproměnil tuto 100% šanci. Druhý poločas byl poznamenaný mnoha tvrdými osobními souboji a fauly a byl také výrazně poznamenaný zaujatým pohledem rozhočího ("Dalča") na náš tým. Tým soupeře začal pod náporem našeho tlaku na branku faulovat a po zbytečném Lórencově zatažení dresu Pechance (když ho obehrál) na polovině hřiště bleskurychle rozehrává Vomočil na Pechance, který využívá nesrovnané obrany soupeře a tvrdou střelou, kterou ještě lehce tečuje obránce končí míč přesně u levé tyče v soupeřově brance a je srovnané 1:1. Po té se ještě dvakrát ocitl sám před soupeřovým gólmanem Pavel Škeřík, ale nedokázal dostat míč ani pod kontrolu, aby mohl zakončit. Za tohoto stavu nás začal rozhodčí "řezat" co to šlo. Nejdříve při našem autu, když soupeř úmyslně nechtěl předat míč Pirklovy, který se mu snažil míč vytrhnout z ruky, nesmyslně Pirkla vyhostil ze hřiště, což náš tým dost rozhořčilo. No a po té po jasném faulu na střídajícího Jančaříka, když ho zezadu při střele sundal obránce soupeře a ten už pouze na zemi (bohužel zbytečně) oplácel neodpískaný faul a dostal červenou kartu a poslal náš tým 5minut před koncem do hry ve čtyřek proti pěti. 5 minut za stavu 1:1 proti tak silnému soupeři bylo dlouhých, ale obětavou hrou bránící čtyřky náš tým výsledek udržel až do pokutových kopů.

Penaltové kopy:

Kopou se tři kopy a po té náhlá smrt.

losování vyhrál Vomočil a volí první střelu na soupeře

1. kop soupeře skvěle chytá Macek

1. Pechanec - tvrdou střelou netrefuje branku a míč vedle levé tyče končí v ochranné síti.

2. kop soupeře, Macek netrefuje stranu a soupeř se dostává do vedení 0:1

2. Vomočil - nekompromisně do levého rohu branky srovnává na 1:1

3. kop soupeře se štěstím nohou chytá Macek

3. Novák Pavel ml. (může rozhodnout zápas) - tvrdou střelou však jen nastřeluje horní tyč a míč končí znovu v ochranné síti :-(

začíná náhlá smrt a již nemůžou jít hráči, kteří už kopaly.

4. kop soupeře znovu skvěle chytá Macek (soupeř už si na výborně chytajícího Macka neví rady)

4. Pavel Pirkl (může rozhodnout zápas) - vysoko přestřeluje branku

5. kop soupeře znovu chytá už neuvěřitelným zákrokem Macek

5. Škeřík se hlásí o kop - dvakrát se při rozběhu zastaví a pak z kroku nedůraznou střelou zahodí i tuto možnost na výhru.

6. kop bezradného soupeře znovu chytá Macek

6. Balcar - nechytatelnou střelou, kterou ještě otřel o horní tyčku posílá náš tým do semifinále Poháru 2:1 a radost našeho týmu je veliká!

Chtěl bych poděkovat všem hráčům za dobrý bojovný výkon po celý zápas a skvělému výkonu Macka při penaltových kopech, který nás dovedl až do semifinále. Věřím, že stejně bojovný výkon předvedeme i v semifinále!

 

Semifinálový zápas sehrajeme ve středu 21.4.2010 od 17:40 proti celku SLAVOJ AHOJ! - Sraz hráčů bude v 17:10!!!

 

Autor článku Tomáš Vomočil   

Zpět